MOST-HÍD: Do regionálnych volieb v Prešovskom kraji pôjde strana samostatne

25.09.2009 Prešov

Prešov 25. septembra (TASR) – Napriek tomu, že strana Most-Híd sa na slovenskej politickej scéne objavila len pred niekoľkými mesiacmi, plánuje sa v nadchádzajúcich voľbách do VÚC uchádzať o priazeň voličov v ...
Uviedol to dnes v Prešove na stretnutí so zástupcami médií krajský predseda Mosta-Híd Marián Straka.
S uzatváraním koalícií s inými stranami zatiaľ nepočítajú. \"Do volieb VÚC chceme predložiť vlastnú kandidátku, s tým že budeme kandidátov navrhovať minimálne v 10 obvodoch, \" konštatoval Straka a dodal, že úspechom by bolo, ak by sa do zastupiteľstva dostal aspoň jeden z nich. Aj keď majú seriózny záujem o účinkovanie v regionálnej samospráve, podľa Straku by tieto voľby mali byť aj istým testom toho, akú podporu vedia v regióne získať.
Strana uvažuje aj o nominácii vlastného kandidáta na post prešovského župana. Podľa krajského predsedu už prebiehajú rokovania s potenciálnym kandidátom a má isť o osobnosť z prostredia prešovskej akademickej obce. Jeho meno však chcú zverejniť, až keď bude s nomináciou súhlasiť.
\"V prípade, že neprijme kandidatúru, tak v prvom kole necháme sa slobodne rozhodnúť našim sympatizantom a členom a v druhom kole potom možno podpíšeme nejakú koalíciu s podporou niektorého z kandidátov, \" dodal Straka.
Strana sa chce v regionálnom parlamente zamerať predovšetkým na podporu zamestnanosti, keďže mnoho ľudí z regiónu odchádza za prácou do zahraničia, prípadne do iných krajov Slovenska. Rovnako sa chcú intenzívne venovať sociálnej oblasti, rómskej problematike, školstvu a turizmu.
Regionálne a miestne štruktúry Most-Híd v Prešovskom kraji sa podľa krajského predsedu vytvárajú postupne. Majú zvolených predsedov v siedmich okresoch, v dvoch ďalších ustanovili koordinátorov. Počty členov straníckej základne zatiaľ nezverejnili.
 

Vyberte región